Otevírací doba Areál zámku: Volně přístupný | Muzeum nové generace, kavárna & obchod: Úterý–Neděle 9.00–17.00 | První čtvrtky v měsíci otevřena kavárna do 20.00, 18.00 Besedy s umělci, na které vás srdečně zveme | 28. 10. OTEVŘENO | Kontakt tic@zamekzdar.cz | +420 602 565 309 (pracovní dny), +420 564 565 231 (víkendy a svátky)

Jarní koncert: Ludmila Waldmann Pavlová, Martin Cába, Martin Šulc

1. 5. 19.00 - 20.45

Ludmila Pavlová (housle), Martin Cába (kytara) a Martin Šulc (akordeon) v programu „Hudba a příroda“ zkoumají vztah mezi hudbou a přírodou. Zvuky lesa, vítr a přírodní prvky jsou přenášeny do hudebních nástrojů a skladeb, které reflektují krásu přírody. Skladby Václava Trojana, jako například „Císařův slavík“, vyprávějí pohádkové příběhy, které interpretuje s cílem ztotožnit se s přírodou a přenést tento zážitek na posluchače. Program ukazuje, jak příroda inspiruje a formuje hudbu, přičemž hudebníci usilují o to, aby publikum cítilo kouzlo přírody skrze jejich výkony.

Ludmila Pavlová je česká houslistka a laureátka prestižních soutěží. Působí na pozici koncertní mistrině Pražského komorního orchestru a vystupuje na významných hudebních scénách. Její umělecký přístup je charakteristický otevřeností k novým technikám a přinášením originálních dramaturgických projektů. Ludmila Pavlová a její kolegové z tria se snaží přenést posluchače do světa přírody skrze jejich interpretace skladeb, které propojují zvuky a příběhy přírody s jejich hudebními nástroji, čímž vytvářejí unikátní hudební zážitek.

Ludmila Pavlová pro Opera+

Lukáš Klánský pro Opera+

Martin Cába je renomovaný český kytarista a profesor na Akademii múzických umění v Praze. Je vítězem několika mezinárodních kytarových soutěží a v současnosti vyučuje na Jan Deyl Conservatory a Mezinárodní konzervatoři.

Martin Šulc je vynikající akordeonista, který získal ocenění na národních a mezinárodních soutěžích, včetně vítězství v televizní soutěži Virtuosos V4+. Jeho hudební kariéra zahrnuje úspěchy na soutěžích v Evropě i po celém světě.

Ludmila Pavlová, Martina Cába a Martin Šulc představí neobvyklou kombinaci houslí, kytary a akordeonu a společně provedou posluchače pohádkovými příběhy a imitací zvuků přírody hudebních nástrojů.

Místo konání: Freskové sály

Vstupné

Plné vstupné
400 Kč
Snížené vstupné (senioři, studenti)
350 Kč
Vstupenky je možné zakoupit také na recepci Muzea nové generace.