Otevírací doba Areál zámku: Volně přístupný | Muzeum nové generace, kavárna & obchod: Úterý–Neděle 9.00–17.00 Kontakt tic@zamekzdar.cz | +420 602 565 309 (pracovní dny), +420 564 565 231 (víkendy a svátky)

Gastrofestival Kmínové chutě Vysočiny

6. 8. 10.00 - 18.00

Kmínové chutě Vysočiny, gastrofestival s vůní nenápadné plodiny typické pro náš kraj, který všem návštěvníkům otevře nečekané obzory první srpnovou sobotu na Zámku Žďár nad Sázavou.

Vstupné na akci je 200 Kč. Část ze vstupného bude poskytnuta Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole. 

Kmín gastrofestival

Na co se můžete těšit?

10.00

Cimbál

Cimbálová muzika Hantál z Vacenovic

11.30

Povídání o kmínu a o chlebu

Honza Šmikmátor – chlebový guru, mezi příznivci pečení domácího chleba známý spíše pod značkou Pekařův chlebař.

12.30

Vaření Ondřeje Slaniny

Známý „kluk v akci“ Ondřej Slanina uvaří rovnou tři recepty.

14.00

Madia

Koncert zpěvačky Madii.

15.00

Povídání o kmínu a kmínovém oleji

Během dne o pěstování kmínu promluví také pořadatel a výkonný ředitel Českého kmínu, zároveň také lisař a kmínař v jedné osobě Karel Jonák.

16.00

Prezentace Restaurace Čestr

Vybrané dobroty přiveze na prodej pražská restaurace Čestr se svým šéfkuchařem Pavlem Brichzinem, který svůj kuchařský um odprezentuje během odpoledne.

17.00

Karel Gott revival Morava

Celý den

Ryby z Rybárny Kinský

Po celý den nebudou chybět ani místní ryby z Rybárny Kinský připravené jak jinak, než na kmínu šéfkuchaři projektu Ryba na talíř.

Celý den

Doprovodný program

Ani na děti se v tento den nezapomene, připraveno bude kmínové tvoření a šití látkových pytlíků v rámci zámeckého projektu Chytrá ruka.

Vstupné

Dospělí
200 Kč
Prvních 1000 platících návštěvníků dostane láhev vína z Vinařství Michlovský. Část ze vstupného bude darována Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole.