Gastrofestival Kmínové chutě Vysočiny
Kmínové chutě Vysočiny, gastrofestival s vůní nenápadné plodiny typické pro náš kraj, který všem návštěvníkům otevře nečekané obzory první srpnovou sobotu na Zámku Žďár nad Sázavou.
Vstupné na akci je 200 Kč. Část ze vstupného bude poskytnuta Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole.
Na co se můžete těšit?
Cimbál
Cimbálová muzika Hantál z Vacenovic
Povídání o kmínu a o chlebu
Honza Šmikmátor – chlebový guru, mezi příznivci pečení domácího chleba známý spíše pod značkou Pekařův chlebař.
Vaření Ondřeje Slaniny
Známý „kluk v akci“ Ondřej Slanina uvaří rovnou tři recepty.
Madia
Koncert zpěvačky Madii.
Povídání o kmínu a kmínovém oleji
Během dne o pěstování kmínu promluví také pořadatel a výkonný ředitel Českého kmínu, zároveň také lisař a kmínař v jedné osobě Karel Jonák.
Prezentace Restaurace Čestr
Vybrané dobroty přiveze na prodej pražská restaurace Čestr se svým šéfkuchařem Pavlem Brichzinem, který svůj kuchařský um odprezentuje během odpoledne.
Karel Gott revival Morava
Ryby z Rybárny Kinský
Po celý den nebudou chybět ani místní ryby z Rybárny Kinský připravené jak jinak, než na kmínu šéfkuchaři projektu Ryba na talíř.
Doprovodný program
Ani na děti se v tento den nezapomene, připraveno bude kmínové tvoření a šití látkových pytlíků v rámci zámeckého projektu Chytrá ruka.