Otevírací doba Areál zámku: Volně přístupný | Muzeum nové generace, kavárna & obchod: Pondělí–Neděle 9.00–18.00 | soboty červenec a srpen otevřeno do 20.00, Komentované prohlídky do 18.30 Kontakt tic@zamekzdar.cz | +420 602 565 309 (pracovní dny), +420 564 565 231 (víkendy a svátky)

KoresponDance 2024

11. 7. 10.00 - 14. 7. 18.00

KoresponDance 2024 – 12. ročník mezinárodního festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu.

Letošní festival pozval umělce a soubory, kteří naplno ukážou interdisciplinaritu své umělecké práce. Letos návštěvníci zažijí nejen divadlo, nový cirkus, tanec, ale třeba i film či vizuální instalace. Festival KoresponDance si zakládá na tom, že je otevřen pro širokou škálu publika. Nehledí na rozdílné generace, zájmy nebo sociální prostředí. Umění si užijí doslova všichni, rodiny s dětmi, generace Z, zralí padesátníci i senioři.

Prostory zámku a jeho okolí rozžijí přední francouzská tanečnice a choreografka Leïla Ka, slovenský novocirkusový performer Roman Škadra, francouzský multidisciplinární kolektiv Groupe ZUR přiveze podmanivou audiovizuální show. Německý tanečník Tobias M. Draeger připravuje pro Žďár imerzivní projekt kombinující komunitní práci, fotografii, video a hudbu. Krásu nového cirkusu ukáže portugalský tvůrce a performer Joao Paulo Santos, španělský temperament prosákne do ulic Žďáru díky uskupení HURyCAN. Světovou i osobní premiérou bude multidisciplinární inscenace Panta Rhei v režii Martina Říčana, který si přizval ke spolupráci mladé divadelníky, filmaře i tanečníky. V programu nebude chybět tradiční KoresponDance Battle, která se uskuteční ve spolupráci se špičkovým českým tanečníkem, výtvarníkem i hercem, Kristiánem Mensou, známým také pod uměleckým jménem Mr. Kriss.

Tvořivá dílna Otiskni se

Kružnice, trojúhelníky, čtverce a obdélníky jsou všude kolem nás. V architektuře jich najdeme nekonečně moc! Do každého z domů, zámků nebo třeba mostů, které kolem sebe vidíme každý den, je propsal některý z architektů. Pojďte je s námi objevovat a vytvořte si vlastní otisk!

Dílna bude otevřena od 14 do 18 hodin. Najdete nás na I. nádvoří, přijít i odejít můžete kdykoliv, rezervace není nutná. 

Prohlédněte si hlavní program festivalu KoresponDance 11. - 14. 7. 2024.